Като за Световно: Сестри футболистки май всъщност са братя

Двете звезди от женския национален отбор на Екваториална Гвинея, които практически класираха тима за Световното, всъщност май са... мъже.

Като за Световно: Сестри футболистки май всъщност са братя
Сестрите Салимата и Билигуиса Симпор като нищо ще се окажат братя. Двете звезди на женския национален отбор по футбол на Екваториална Гвинея мистериозно изчезнаха от състава на тима, след като други африкански представителни гарнитури се разхленчиха, че госпожици Симпор крият по нещо в шортите си.

По време на квалификационния цикъл, който Гвинея успя да преодолее, съперничките на националките от Нигерия, Гана и ЮАР проплакаха, че не е справедливо и още при първия физически досег със Салимата и Билигуиса личало, че това са мъже.

Въпреки че са звездите на отбора, мистериозно двете сестри, пред които Гара Дембеле и О Джей Симпсън приличат на Хензел и Гретел, са извадени от състава за Световното, което започва в неделя. От Федерацията на Екваториална Гвинея първоначално са обявили, че едната е контузена, а другата - санкционирана заради лоша дисциплина, но после сменили версията.

„Причина за отсъствието им е тестът за определеня на пола. ФИФА не пожела такъв след квалификациите, но сега настоява", твърдят от Федерацията и практически потвърждават съмненията.

Ето ги и двете сестри (да, и ние виждаме адамовите ябълки):
 
5cbf74afb2e6_600
 
30f4fb0a2eb7_600