В Шабла бе открит паметник на Васил Левски

Вчера вечерта, в навечерието на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, в Шабла тържествено бе открит бюст-паметник на Апостола на свободата. Той се намира до сградата на Общинска администрация - Шабла

В Шабла бе открит паметник на Васил Левски

Официалните гости на събитието бяха Красимир Николов – заместник-областен управител на Добрич, Николай Дойнов – член на Съвета за интелигентен растеж в Министерския съвет и Председател на съюза на читалищата, кметове на община Шабла и председатели на Общински съвет през различните периоди на управление. Присъстваха още общински съветници, кметове и кметски наместници от общината, представители на земеделски кооперации, образователни институции, обществени организации, политически партии, жители и гости на община Шабла.



В изпълнение на градски духов оркестър прозвучаха химнът на Република България, на Европейския съюз и на Шабла.

Николай Дойнов прочете поздравителен адрес от името на президента на България Румен Радев.

Шабленският учител и поет Стефан Жечев рецитира одата "Левски" на Иван Вазов.

Почетният караул, облечен в опълченски и четнически униформи, се изпълни от представители на Сдружение "Клуб Мироносец Дръзки" - град Варна и Национално дружество "Традиция" – Регионален клон - град Добрич.


Приветствия отправиха кметът на община Шабла Мариян Жечев и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, които заедно откриха паметника.


Отец Павел отслужи освещаването му.

Два изстрела с пищов известиха родолюбивото дело.

Венци и цветя пред паметника на Апостола поднесоха представители на общински и държавни институции, политически партии, културни и обществени организации, училища, детска градина, жители и гости на община Шабла.