Добруджа - сред поставените за евротурнирите

След седмица, на 18 юли, жълто-зелените ще научат името на първия си съперник.

Добруджа - сред поставените за евротурнирите

Хандбален клуб Добруджа ще представя Добрич и България на международната сцена за 13-та поредна година. Така отборът от Добрич ще подобри собствения си рекорд и ще запише върхово постижение в новата история на страната за всички колективни спортове в България и при двата пола. Като втори в мъжката А хандбална група Добруджа ще играе в Чалъндж къп.


В турнира ще участват 40 отбора. 16 от тях започват от първи кръг. Добруджа не само се включва от следващия, но благодарение на високия си клубен коефицент ще бъде сред поставените. Жребият за първите два кръга на Чалъндж къп ще бъде теглен на 18 юли в централата на Европейската хандбална федерация във Виена. Сред възможните съперници на нашия отбор са английските Лондон и Кембридж, руският Динамо - Виктор (Ставропол), украинският Шахтьор и други.

Припомняме, че отборът от Добрич неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп жълто-зелените записаха най-успешната си кампания в Европа - 1/8-финал през сезон 2008/2009 година, като пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия).