Болницата в Добрич остава без урологично отделение

От 19 юни със заповед на директора на „МБАЛ-Добрич“ д-р Трифон Йорданов е закрито отделението по урология.

Болницата в Добрич остава без урологично отделение

Причината, по думите на директора, е в липсата на кадрова обезпеченост и съставяне на работен график. „За последната година сме направили всичко възможно да привлечем специалисти, но опитите ни, за съжаление, са неуспешни“, каза той. Проведени са разговори с лекари-уролози от областта и от град Варна, но не е намерен желаещ специалист за работа в многопрофилната болница в Добрич. „Независимо от относително добрите условия, които предлагаме, нямаше отклик от колеги“, допълни д-р Йорданов.



Д-р Трифон Йорданов съобщи и, че до 26 юни са спрени плановите дейности за всички отделения в болницата. Това се е наложило, тъй като клиниката е почти напълно изчерпала бюджета, който й е отпуснат от Регионалната здравноосигурителна каса. Спешното отделение няма да преустановява работа, увери той и допълни, че неотложните случаи няма да бъдат връщани. „Надявам се в най-скоро време лимитите да бъдат актуализирани, за да можем да работим спокойно“, каза още д-р Йорданов.

Заради остарялата сградова база, се е наложил и непредвиден ремонт на покривите на двете основни болнични сгради, които са протекли при обилните валежи. „Това допълнително утежни финансовото състояние на „МБАЛ-Добрич“, допълни д-р Трифон Йорданов.