Традиционна годишна изложба на Общински детски комплекс - Каварна

Общински детски комплекс – Каварна зарадва жителите и гостите на града с традиционна годишна изложба „Цветя“.

Традиционна годишна изложба на Общински детски комплекс - Каварна

Експонатите на учениците бяха подредени в Художествена галерия „Христо Градечлиев“. Школите „Керамика“ с ръководител Тодор Червеняков, „Изобразително изкуство“ и „Работа с природни материали“ с ръководител Сидерина Йорданова представиха вдъхновени и уникални творби. Отбелязан бе и приноса на учителката Ивелина Георгиева.



Изложбата бе с партньорството на Мила Василева – собственик на ателие за креативна флористика. Комбинациите между керамика, рисунки, пана с природни материали и пясък, мозайка и картини върху коприна, съчетани с живи цветя, създадоха неповторима атмосфера и получиха заслужени адмирации.

Директорката на извънучилищното звено Евдокия Енчева връчи и две специални грамоти. Първата бе за абитуриента Емил Йорданов, който отдавна се занимава с керамика, а през тази учебна година е и част от Клуб „Журналист“. Другото отличие бе отредено за Мила Василева от същия клуб за инициативност и съпричастност към Детския комплекс. Момичето участва в конкурс, спечели парична награда и с нея купи два лаптопа за нуждите на младите журналисти.

Гостите на мероприятието дълго време се възхищаваха на труда и фантазията на малчуганите, а ръководителите им вече обмислят нови предизвикателства.