Добруджа е на финал

Жълто-зелените направиха най-хубавия подарък на своя треньор Георги Андреев за именния му ден - отборът от Добрич се класира за седми път в своята история на финал.

Добруджа е на финал

С 2:0 победи Добруджа спечели 1/2-финалния плейоф в мъжката А хандбална група срещу Чардафон. След успеха с 32:23 в Добрич преди седмица, днес двата отбора изиграха много оспорван и вълнуващ мач в Габрово, в който интригата се запази до финалната сирена. Първото полувреме вървеше гол за гол, но в края му домакините успяха да натрупат аванс от 2 попадания и на почивката водеха с 15:13. Жълто-зелените обърнаха резултата в своя полза през втората част, като 6 минути преди края имаха преднина от 4 гола - 27:23. Чардафон успя да намали пасива си само на 1, но с много себераздаване и характер добруджанци удържаха победата - 30:29.



Най-резултатните хандбалисти на Добруджа бяха Джошкун Якубов и Йордан Михайлов с по 8 гола. Много силен мач направи капитанът Илиян Илиев, който се разписа 6 пъти във вратата на габровци. Александър Димитров отбеляза 4 гола, Стефан Ефтимов - 2, Златан Петров и Стилиян Стоянов - по 1.

Така Добруджа за седми път в историята на клуба ще играе на финал в мъжкото хандбално първенство на България. Съперник в спора за златните медали ще бъде Локомотив (Варна).

Чардафон и Пирин (Гоце Делчев) ще играят за бронза.