Отрязаха Sonisphere 2011

Едно от топ-музикалните събития на България за годината, фестивалът Sonisphere, няма да се състои. По този начин феновете на тежката музика у нас остават без Iron Maiden, Mastodon, Alice Cooper и Apocalyptica, след като вчера стана ясно, че Slipknot няма да идват в София през 2011.

Отрязаха Sonisphere 2011
Sonisphere 2011 няма да има - организаторите от „Болкън Ентъртейнмънт" потвърдиха породилите се слухове за отпадането на фестивала, чието провеждане още вчера стана обект на съмнение заради мистериозното „отказване" на Slipknot от участие в София.

„Днес, 14 юни 2011 г. по независещи от Болкън Ентъртейнмънт причини и след инструкция от притежателя на лиценза за фестивала Sonisphere за територията на България, се обявява, че фестивалът Sonisphere Bulgaria 2011, планиран за 21 юни 2011 на Национален Хиподрум Банкя е отменен.", пишат организаторите на страницата си във Facebook и успокояват, че всеки от притежателите на билети ще получи пълната стойност на пропуска си за феста.

Изплащането на парите започва от утре, като ще става на същата каса, от която клиентът е закупил билета си. За поръчаните онлайн, сумите ще се връщат в централния офис на Eventim в София на ул. Доспат 43. Който няма възможност да направи нито едно от предвидените действия, може да пише на компанията на e-mail info@eventim.bg. Крайният срок за връщане на билетите е 15 юли.

Слуховете за пропадането на престижния фестивал у нас се засилиха много, след като вчера на официалния сайт на един от хедлайнерите, Slipknot, се появи концерт в Берлин на „софийската" дата. Организаторите обаче отказаха да коментират конкретно и обещаха скорошен отговор.

Припомняме, че миналата година фестивалът предизвика много силен интерес, като се проведе в два дни и феновете видяха Metallica, Slayer, Megadeth, Manowar, Rammstein и Alice in Chains. През 2011 обаче голяма част от привържениците на събитието възнегодуваха по две причини - високата цена на билетите (от 90 до 120лв) и мястото на провеждането - хиподрума в Банкя.

Утеха за почитателите на тежката музика остава, че тази година Sonisphere не е под шапката на Sofia Rocks, както миналата, и Sofia Rocks все пак ще има. На него на 8 юли ще забиват Slade, Saxon, Mike & The Mechanics, Whitesnake и Judas Priest. От първоначалното разположение на Националния хиподрум, фестивалът се мести на стадион „Българска армия" в центъра на София.