Дете от Добрич е най-четящото в България

Момиче от Добрич е "Най-четящото дете" в кампанията "Забавното четене".

Дете от Добрич е най-четящото в България

В кампанията за насърчаване на детското четене "Забавното четене" 2016, инициирана от Аz-deteto.bg, част от Investor Media Group, с титлата "Най-четящото дете" е удостоена петокласничката от СУ "Св. Климент Охридски" - Добрич Елена Миленова Христова, активен читател на Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич. Елена посещава както сектор "Работа с деца", така и "Заемна за възрастни на библиотеката".



През 2016 година "Забавното четене" се проведе под мотото "Чети между редовете". Тя не само стимулира деца на възраст от 6 до 14 години да четат повече, но показва по атрактивен начин колко е важно да се чете критично и "между редовете".  Регионална библиотека "Дора Габе" се включва в кампанията всяка година, като провокира участието на децата и интереса им към четенето. През цялата година се организират разнообразни инициативи в подкрепа на "Забавното четене". Библиотекарите от сектор "Работа с деца" запознават учениците със сайта Аz-deteto.bg, с правилата за включване в инициативата, начина на регистриране и попълването на електронния читателски дневник, организират колективни четения и атрактивни събития, стимулиращи детското четене с разбиране.

Кампанията е привлякла досега 15 000 деца от цяла България. Над 2000 деца се включиха в конкурса на инициативата през 2016 година и отличиха любимата си книга. Най-четена книга за изминалата година е "Алиса в страната на чудесата".

Библиотеката очаква победителката в престижния конкурс, за да сподели емоциите си от щастливото събитие.