80 години спорт в Генерал Тошево

80 годишният юбилей на организираното спортно движение в Генерал Тошево ще бъде отбелязан днес с тържествен концерт с участието на изпълнители и състави от НЧ „Светлина-1941”. На концерта са поканени и ще бъдат наградени изявени спортисти, дали своя принос за развитието на спорта в Община Генерал Тошево, журналисти с принос за развитието и популяризирането на спорта, на лица и фирми, оказали съдействие за развитието на спортния живот, учители с висок принос за спортното възпитание на подрастващите. Българският футболен съюз ще награди бивши състезатели и деятели, призове ще връчи и Община Генерал Тошево. Най-възрастния сред наградените ветерани е на 87 години.

С почетен знак с лика на патрона на града генерал Стефан Тошев се награждават:

 

1. Пламен Димитров Паскалев – състезател по борба, четвърти на олимпиадата в Атланта в категория до 74 килограма

 

2. Милен Иванов Петков – футболист, национал (на снимката)

 

3. Мария Събева Шишкова – лека аткетика, 4 място на олимпиадата в Москва 1980 /щафета 4 по 100/. балканска шампионка, трета отборна в Европа

 

Всеки знак ще бъде съпроводен с грамота и парична сума.

 

Гости на тържеството се очаква да бъдат Благой Калфов – председател на регионалния съвет на БФС, Иван Манолов – председател на областния съвет на БФС, Стихомир Стоянов – регионален представител на Българска федерация по баскетбол.

 

Ретроспективна изложба с фотографски материали, предоставени от Спортните клубове и от граждани, представя всички спортни събития от 1930 година, когато е основано първото спортно дружество в град Генерал Тошево до наши дни, най-важните моменти и постижения в спортния живот на общината, основоположниците на спорта, най-изявените спортисти.