Петър Димитров определи Бюджет 2011 като бюджет на силовите структури

В проекта на Бюджет 2011 има стряскащи моменти, той се оформя като бюджет на силовите структури, заяви на пресконференция в Добрич депутатът от Коалиция за България Петър Димитров. За пръв път бюджетът на МВР ще надхвърля 1 милиард лева, почти милиард ще бъде и на Министерство на отбраната, посочи народният представител, като отбеляза за сравнение, че образованието ще разполага с 407 милиона лева, а културата с 94 милиона лева. Планираният бюджет е бюджет на продължаващо обедняване на населението в условията на завършила криза, смята още той.

Здравната система е в колапс, заяви Петър Димитров във връзка с внесения вот на недоверие към правителството. Оставката на Ана-Мария Борисова не променя нашето искане, защото тя е само изпълнител на програмата на ГЕРБ, сега при вота управляващите трябва да обяснят каква реформа ще правят в здравеопазването, допълни депутатът.

На предстоящия конгрес на БСП няма да се обсъжда смяната на лидера Станишев или избора на кандидат за президент на социалистите, отговори на журналистически въпроси Петър Димитров. Той обаче коментира кой очаква да бъде кандидата за президент на ГЕРБ. Ако тежката Борисова зима го откаже от премиерския пост, Бойко Борисов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, обясни очакванията си Петър Димитров.