Младите добричлии активно се интересуват от европрограмите

При огромен интерес от страна на младите хора на Добрич започна проектът „ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ” – ДОБРИЧ 2010 г. Той се организира от Илияна Йотова – евродепутат от групата на S&D и Младежкото Обединение на БСП – град Добрич и ще се проведе днес и в четвъртък.

На площад „Свобода” днес бяха раздавани информационни материали за дейността на Европейския парламент и младежките европейски програми за кандидатстване. Много млади добричлии сами, знаейки за инициативата, бяха дошли да потърсят информация. Те се поинтересуваха от възможностите за кандидатстване по младежки програми, финансирани от ЕС; от това дали се провеждат обучения по такива програми в Добрич и къде в нашия град могат да намерят по-подробна информация за младежките европрограми.

В рамките на проекта „ДНИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА МЛАДЕЖКА АКТИВНОСТ” – ДОБРИЧ 2010 г. се извършва и анкетно проучване сред младежите от града във връзка с провежданата политика от страна на Община Добрич, централната изпълнителна власт и институциите на ЕС. Днес бяха анкетирани 50 младежи на възраст от 18 до 35 години, а утре ще бъдат анкетирани още толкова. Резултатите от проучването ще покажат познанията на младото поколение и неговите политически възгледи. Резултатите от анкетите ще бъдат обработени и представени в петък на пресконференция, в която ще участва и евродепутатът Илияна Йотова. Сред най-интересните въпроси в допитването са: Кои са основните проблеми на управлението на Община Добрич, Познавате ли Европейските програми за финансиране, Познавате ли дейността на българските членове на Европейския парламент, Мислите ли, че евродепутатите могат да съдействат за решаването на вашите проблеми и други.