Още депутати щели да се цепят от „Атака”, според Валентин Николов

Недоволни депутати в групата на "Атака" има и рано или късно те също ще напуснат. Това обяви пред BNews един от първите отцепници Валентин Николов - депутат от Добрич.

Още депутати щели да се цепят от „Атака”, според Валентин Николов
Отлюспването на депутати от групата на „Атака” в парламента най-вероятно няма да спре до първите трима.

Недоволните от политиката на Волен Сидеров са повече и те рано или късно ще предприемат решителната крачка. Настроенията на колегите си издаде пред BNews Валентин Николов, който напусна „Атака” преди дни.

„Рано или късно ще напуснат и други депутати, в това съм убеден. Дали ще е след изборите, не знам. Понеже
познавам разумните колеги и знам, че вечно няма да търпят тези безобразия, които се случват, така че съм убеден, че рано или късно ще предприемат крачката”, каза Николов. Той допълни, че мотивите на колегите му могат да са всякакви и прогнозира, че предстоят още поводи за напускане. „Това не са последните поразии, които се случиха”, убеден е Николов, припомняйки сблъсъците между мюсюлмани и националисти пред джамията в София.

Депутатът, който е и шеф на антикорупционната комисия в парламента, обяви, че ще напусне поста си.

Според правилника на Народното събрание „Атака” трябва да излъчи нов представител начело на комисията. Николов обаче припомни, че освобождаването му трябва да стане с решение на парламента и даде да се разбере, че не е изключено мнозинството да го остави начело на комисията.

Шефството на антикорупционната комисия в парламента стана повод за голям скандал между управляващи и опозиция при последните промени на депутатския правилник. Тогава мнозинството удължи с още един мандат председателството на „Атака”, а БСП и сините обвиниха ГЕРБ и националистите, че се опитват да овладеят сигналите за корупция във властта преди изборите.