Добруджа победи като гост академията на Стоичков

Добруджа победи с 4:2 в Етрополе местния Чавдар в мач от Елитната юношеска група до 19 години. Отборът на съперника е футболната академия на Христо Стоичков в България. Машината за голове на Добруджа Филип Филчев пак изригна с нов хеттрик.

Добруджа победи като гост академията на Стоичков

Мачът противопостави два от най-стойностните отбора в Елитната юношеска група до 19 години, в която участват най-добрите школи в България.


 

Домакините от Етрополе откриха още в третата минута, но само 3 по-късно страшилището за всички вратари в първенството Филип Филчев възстанови равенстото.

 

След почивката топнападателят на Добружда Филип Филчев отбеляза нови два гола във вратата на Чавдар и оформи своя хеттрик. По този начин до 70 мин. юношите на Добруджа дръпнаха с 3:1 насред Етрополе. Футболистите от школата на Камата обаче не се отказаха да търсят нещо от мача и в 85 мин. върнаха едно попадение - 2:3 за добричлии.

 

В последната минута Иван Калинов сложи точка на спора и отбеляза за крайното 4:2 за юношите до 19 години на добричкия клуб.

 

Така Добруджа спечели 6 точки от 3 много тежки гостувания в рамките на седмица. Възпитаниците на треньора Валентин Ангелов рагистрираха победи над Сливен (0:1) и Чавдар (2:4) и загуба от Черноморец в Бургас с 1:0.

 

В петък Добруджа се завръща на своя стадион "Дружба" в Добрич. Предстои ново дерби - срещу Ботев (Пловдив), директен мач за разпределението на местата в челото на Елитната юношеска група до 19 години.