И пиле не може да прехвръкне: Варна под обсада, заради среща на НАТО

Пролетната Парламентарна асамблея на Алианса ще се проведе в курорта Златни пясъци. Стотици униформени, цивилни полицаи и военни пазят форума, заради евентуални терористични заплахи.

И пиле не може да прехвръкне: Варна под обсада, заради среща на НАТО
Десетки униформени и цивилни полицаи, и военни от цялата страна са командировани във Варна, където днес ще бъде дадено началото на среща на НАТО. Причината за драконовските мерки, е че на форума ще присъстват близо 250 парламентаристи от 28-те страни членки на Алианса, което прави събитието много важно и евентуално може да бъде атакувано от терористични групи.

На пролетната Парламентарна сесия на НАТО ще се разисква положението в Афганистан, сигурността в Арабския залив и приоритетите на Алианса след срещата на върха на НАТО в Лисабон миналата година, както й ще се състои и закрита среща, посветена на сътрудничеството между НАТО и Русия.

В понеделник на форума ще присъстват и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, председателят на Парламентарната асамблея на НАТО Карл Ламерс, премиерът Бойко Борисов и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.