Максимални температури между 23 и 28° в Деня на славянската писменост и култура

През следващото денонощие промяна на времето не се очаква. Преди полунощ все още ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, които постепенно ще затихнат и спрат и през втората половина на нощта ще бъде предимно ясно.

Максимални температури между 23 и 28° в Деня на славянската писменост и култура
Утре ще преобладава слънчево време, съобщиха от НИМХ. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Северна и Западна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 28°, по морския бряг 20-24°, в София около 25°.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност. Ще духа слаб източен вятър, по-добре изразен около и след обяд. Максималните температури ще са  20-24°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.