Строс-Кан се "заигравал" и с други служителки от хотела

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан се "заигравал" и с други служителки на нюйоркския хотел Sofitel по време на пребиваването си там.

Строс-Кан се "заигравал" и с други служителки от хотела
След като се регистрирал в хотела на 13 май, той предложил на момичето, което го съпроводило до стаята му да остане и да го почерпи чаша шампанско. Последвалият отказ не спрял обаче Строс-Кан да се обади на рецепцията и да покани „на гости" рецепционистката след края на работния й ден. Момичето също отказало поканата на финансиста, съобщава lenta.ru.

Припомняме, финансистът беше задържан на 14 май в Ню Йорк, след като камериерка от хотел Sofitel подаде жалба срещу него за изнасилване.

Само ден след задържането на банкера, изплува още една предполагаема негова жертва. Френската писателка и журналистка Тристан Банон го обвини, че е направил опит да я изнасили през 2002 година. По думите й сексуалното посегателство станало, когато тя се срещнала със Строс-Кан за интервю във връзка с книгата, която пишела. През 2007 г. тя разказва за случая в телевизионно интервю, но тогава името му е прикрито със звуков сигнал.

Междувременно един от адвокатите на финансиста - Бенджамин Брафман, изрази своята увереност, че клинетът му ще бъде оправдан.

Във Франция Строс-Кан е един от най-популярните политици и повечето хора смятат, че той е жертва на заговор, чиято цел е да саботира кампанията му за президентския вот през 2012 г.

По-късно стана ясно, че Доминик Строс-Кан няма да участва в кандидат-президентската кампания във Франция като представител на социалистическата партия. Това заяви неговият поддръжник и депутат от френския парламент Клод Бартолон.

Освободеният под гаранция от 1 милион долара ексшеф на МВФ бе настанен в сграда, намираща се в близост до Кота нула, мястото където до 11 септември 2001 година се намираха кулите близнаци на Световния търговски център, в които се удариха пътнически самолети.

Окончателното решение за избирането на нов ръководител на МВФ ще бъде взето на 30 юни.