"Спорт и благотворителност в Балчик"

Общински съветници и младежи ГЕРБ ще помогнат за лечението на болна жена от Балчик

"Спорт и благотворителност в Балчик"

По инициатива на общинския съветник Илиян Станоев от ГЕРБ днес, в Балчик беше организирана благотворителна инициатива, с която ще се помогне на болна жена, нуждаеща се от лечение в чужбина.


 

 


Към инициативата се присъедини и целият общински съвет на град Балчик за събиране на средства, както и представители на ГЕРБ и МГЕРБ от Добричка област.

На площад „21- ви Септември“ и алея „Ехо” професионалисти от клуб „Огледало – Спорт” – Варна проведоха безплатна тренировка на открито, за всички, които предават стара хартия на обособените за целта места.





Целта на „Спорт и благотворителност – Балчик 2016” е да популяризира масовия спорт сред жителите на общината, повишаване на културата за разделно събиране на отпадъци, както и да демонстрираме, че всички ние заедно сме по силни при решаване на проблемите, които ни заобикалят.



На площада и на алеята бяха поставени кутии за дарения, а средствата ще бъдат предоставени за лечението на Ивилина Димова. Операция в чужбина е надеждата за 43-годишната жена отново да проходи.

Със средствата от продажбата на хартия ще бъдат закупени фиданки, които ще бъдат засадени на посочено от еколога на общината място.

Водещ на събитието бе актьорът Веселин Ранков.