4 медала спечелиха гюлетласкачите на СКЛА "Добрич"

Добричлии окупираха почетната стълбица при юношите старша възраст, второ и четвърто място при мъжете.

4 медала спечелиха гюлетласкачите на СКЛА "Добрич"

Традиционният турнир по лека атлетика "Никола Вълчанов" се проведе днес в Габрово. В конкуренцията на всички най-силни гюлетласкачи от цялата страна, състезателите на СКЛА "Добрич" се пребориха за 4 медала.




При мъжете Галин Костадинов - президент и треньор на СКЛА "Добрич" се класира втори. Пред него се нареди единствено лекоатлет номер 1 на България за 2013 и 2014 година Георги Иванов, който през лятото ще участва на олимпийските игри в Рио. На крачка от медалите остана 18-годишният добричлия Николай Петров. Юношата този път се състезава при мъжете и се класира четвърти.

Само състезатели на спортен клуб по лека атлетика "Добрич" спечелиха медали на гюле при юношите старша възраст. Победител стана Михаил Михалев със 17.72 метра. Следващата голяма цел на шампиона, чийто личен треньор е Димитър Димитров, е покриване на норматива за участие на световното първенство.

Христо Банков спечели сребърен медал, а Георги Гюров - бронзов, като и двамата подобриха личните си резултати, записвайки днес на турнира в Габрово съответно 17.30 и 14.72 метра.

Така медалите за създадения в края на миналата година клуб "Добрич" вече са 11 - от 3 състезания.