Тихомир Михайлов - за девети път шампион на България, класира се за световното в Япония

Добричлията отново стана най-добрия барман в страната на флеър.

Тихомир Михайлов - за девети път шампион на България, класира се за световното в Япония

За 26-та поредна година Българската асоциация на барманите организира национално състезание, на което бяха излъчени шампионите на страната за 2016 г. на класика и флеър. Двудневната надпревара се проведе в София.



В дисциплината флеър, при която се оценяват както качествата и вкуса на коктейлите, така и артистичните умения, сръчността и креативността на участниците при направата на напитките, първото място спечели добричлията Тихомир Михайлов. Така той за девети път стана шампион на България.

Титлата осигури на бармана от Добрич класиране за световното първенство. През октомври в японската столица Токио всички национални шампиони на планетата ще си оспорват първото място в света.

Тихомир Михайлов има 8 участия на най-голямото състезание за бармани. Той може да се похвали с трето, четвърто, шесто и девето място на световно първенство.

На световното първенство за бармани България ще бъде представена от Васил Колев от Варна - шампион на страната в класическия стил и Тихомир Михайлов от Добрич - шампион на флеър