Бивш агент на ЦРУ: Осама Бин Ладен умря преди пет години

„Терорист №1" Осама Бин Ладен е починал от собствена смърт преди пет години. Това съобщи на руската телевизия "Первый канал" бившият агент на ЦРУ, а сега турски политик Беркан Яшар.

Бивш агент на ЦРУ: Осама Бин Ладен умря преди пет години

Бившият разузнавач сам е потърсил връзка с телевизията чрез своя позната, тъй като се страхувал за живота си. Той твърди че Бин Ладен е починал след дълго боледуване. Американските специални служби са успели да намерят гроба му и и са го разкрили. 

Яшар е разказал, че разбрал за смъртта на Ладен от чеченци, които пазели лидера на Ал Кайда. „На 26 юни 2006 година тези хора, а също така още други двама от Лондон, двама от Америка, общо седем човека лично са го видели мъртъв. Той беше много болен, останал бил кожа и кости.

 

Те сами са го измили и положили в гроба", заявил турският бивш разузнавач. „Не е имало никаква атака. Много добре познавам американската кухня отвътре- няма да получиш никакви дивиденти, ако намериш гроба на Бин Ладен, разкопаеш го и кажеш на света - „ето го!"

 

Те трябва да докажат, как техните специални технически служби са работили, как всяка една стъпка се контролира, как пристигат командосите, а след това да обявят великата победа и данъкоплатците да видят, че не напразно са отишли парите им".