Летисия Каста за българите: Малко странни, но крайно симпатични

Летисия Каста горда, че участвала в български филм, българите били "малко странни, но крайно симпатични хора".

Летисия Каста за българите: Малко странни, но крайно симпатични
Под заглавие "Устремила съм се към кино, което поема рискове" френският вестник "Монд" публикува интервю с Летисия Каста за участието й в българския филм "Островът", представен на фестивала в Кан.

Лентата на Камен Калев получи висока оценка там, а Каста споделя, че е горда от участието си.

Запитана как протича снимачният процес в България, Летисия споделила:

"Пристигаш в друг свят, с малко странни, но крайно симпатични хора. Мисля, че се натъкнах на цялата лудост на българите на едно малко островче - Света Анастасия, с площ от 400 квадратни метра. Всеки ден похапвахме домати и таратор. Беше доста смахнато!", цитира "Монитор" откъси от интервюто.

Летисия Каста разказва за сюжета и ролята си във филма на Камен Калев:

"Това е историята на една двойка - Данийл и Софи. Тя решава да го изненада с екзотична екскурзия до България. Там разбира, че въобще не познава човека, с когото живее. Той губи контрол и започва да откача. Софи се опитва да го върне към нормалния живот, но той е обсебен от желанието си за промяна и разбира, че е бил тотално белязан от своето възпитание. Иска да се измъкне. Заминава за един остров, Софи тръгва с него - това е в общи линии сюжетът. Филмът е абсолютно откачен."

Запитана за това как се справя с големите разходи в Кан, след като участва в скромна продукция, Летисия с чувство за хумор отговаря:

"Няма друг начин, все пак това е бюджетът на български филм!"