Хора на Костов и бивш национал в черното тото

Бившият футболен национал Георги Бачев и хора на Иван Костов се проверяват за организиране на разбитата престъпна група, занимаваща се с черно тото. Вътрешният министър Цветанов нито потвърди, нито отрече информацията.

Хора на Костов и бивш национал в черното тото
Бившият футболен национал Георги Бачев и хора на Иван Костов се проверяват за организиране  на разбитата престъпна група, занимаваща се с черно тото.

Това пише „Монитор”, позовавайки се източници от разследването.

Пред БНТ тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов нито потвърди, нито отрече тази информация. Преди дни самият той съобщи, че в незаконната схема за залагания има и бивши футболни босове. МВР-шефът отказа да коментира участие на хора от ДСБ в черното тото, за да не го обвинят, че акцията срещу незаконните букмейкъри е политическа.

Според в. „Меридиан мач” пък тарторите на черното тото са Бачев, който е и бивш изпълнителният директор на "Локомотив" (Мз), и бизнесменът и шеф на ДСБ-Петрич Стоил Яков.

Тяхна дясна ръка бил вуйчото на Бачев и член на ръководството на ДСБ-Благоевград Димитър Стойчев. Залозите се въртели чрез подставени лица - благоевградският бизнесмен Димитър Стойчев-Черния брат, и пловдивчанинът Стоян Ненчев-Цеко Бореца.

Крупният удар върху черното тото МВР нанесе в средата на миналата седмица. Акцията удари 23 незаконни букмейкърски пункта за онлайн залагания в цялата страна.

Едновременно са били ударени обекти в Благоевград, Петрич, Сандански, Пловдив, Първомай, Разлог и др., като в операцията са участвали и инспектори на Държавната комисия по хазарт, както и представители на НАП. До реализацията се стигнало след няколко месечното наблюдение, което установило, че чрез пунктовете за „черно тото" били осъществявани залагания към сайтове в чужбина.