Google тества нов дизайн в резултатите от търсене

Някои потребители вече забелязват, че страниците им за търсене в Google изглеждат различно от тези, които познават, обичат и приемат за даденост. Изведнъж са станали по-изчистени и има повече свободно място. Цветовете са станали по-зелени, а подчертаванията под резултатите от търсенето са изчезнали.

Google тества нов дизайн в резултатите от търсене

Разбира се това предизвиква тревожни коментари от притеснени умове. Някои наричат потенциалния нов дизайн грозен. Да, грозен... „Какво за бога му беше на стария дизайн?”, пита разочарован потребител на Twitter.

 

Когато става въпрос за дизайн, нещата понякога просто остаряват. Отчасти защото сте ги гледали прекалено често и отчасти, защото светът се движи напред и се предлага нов изглед за нещата, коментира Крис Матижчик от CNET News.

Идеята, която стои зад обновяването на дизайна на Google, е страниците да изглеждат по-елегантно, което създава усещането, че резултатите са по-точни, в сравнение с бъркотията, която ни залива обикновено.

Освен това новият дизайн набляга на пространството, защото Google иска да експериментира с повече интерактивни реклами, на които хората могат да се наслаждават, вместо просто да ги понасят.

Има няколко отделни варианта, които се появяват в различни ъгли на уеб страницата, така че всеки може да прецени какво да вижда и как да го възприема. Вкусът винаги е субективно усещане. Но не бихте ли искали малко повече елегантност и пространство за дишане на страниците си за търсене?

Промяната беше забелязана и при търсене от българското интернет пространство. Първото впечатление е наистина за един по-приятен и олекотен интерфейс. Остава очакването, че Google скоро ще въведе за постоянно новия дизайн.