26 231 зрители са посетили ДКТ "Дора Габе" - Добрич през 2015 г.

Петър Петков - директор на ДКТ „Дора Габе” – Добрич планира 3 нови представления за този сезон. Това ще са „Мери Попинз” под режисурата на Леонард Капон, през юни малчуганите ще гледат „Дъщерята на магьосника”, а през септември ще се играе спектакъла „Хитър Петър”, под режисурата на Веселин Бойдев.

26 231 зрители са посетили ДКТ "Дора Габе" - Добрич през 2015 г.

През миналата година, на сцената на кукления театър в града са играни 5-6 заглавия, с общо 295 представления и са направени 101 турнета. През 2015 година 26 231 зрители са изпълнили залата на  ДКТ „Дора Габе” – Добрич,  а 8 567 са се наслаждавали на постановките през турнетата на театъра. Приходите от представления за миналата година са били 87 000 лева. 



Амбицията на Петър Петков е през всяка година да се поставят нови, по-качествени заглавия. Определя миналата година като успешна, макар натоварена в творческо отношение и се надява 2016-та да е нейно повторение, но в по-усъвършенстван вариант. "През миналата година бяха  осъществени два изключително сложни спектакъла – „Къде отиваш конче” по музика на д-р Стефан Москов и режисьор Леонард Капон, а вторият „Жива вода” е под режисурата на Красимир Ранков. И двете представления са приети много добре от публиката. През 2015 г. бяха направени 6 премиери", доълни той.