Пласьор на амфети остава в ареста

Потвърдиха ареста на разследван за притежание на амфетамини и наркоразпространение

Пласьор на амфети остава в ареста

Танер Тахир от Добрич, привлечен като обвиняем за притежание на амфетафини, предназначени за разпространение ще остане в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич за първоначалното му задържане под стража.



Пресслужбата на съда във Варна припомня, че Танер влезе в ареста миналата седмица, след като беше привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ МВР в Добрич. От дома на 30-годишния мъж са иззети кафяво прахообразно вещество, за което той сам обяснил на полицаите, че е амфетамини. Органите на реда открили електронни везни, повече от 2000 лева и мобилни телефони. Свидетели, сред които и жената, с която живее в дома на родителите си, разказали, че от дълго време и редовно се снабдявали с дрога от Тахир. Преценката на тези доказателства обосновават предположението, че обвиняемият е автор на престъплението, за което се разследва. Той вече е осъждан 2 пъти за притежание на наркотици.

В условията на изпитателния срок на втората му условна присъда той отново е възстановил престъпните си навици, отбеляза съдът в днешното определение. Това обстоятелство води и втората съдебна инстанция до извода, че ако е на свобода, Танер може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Танер Тахир, не подлежи на обжалване.