500 нови работни места може да осигури карго летище в Добрич

Атанас Атанасов - кандидат за кмет на ПП АТАКА предлага бившето военно летище в Добрич да се обособи като разпределителен карго център.

500 нови работни места може да осигури карго летище в Добрич

Местната власт и лично кметът трябва да се ангажират с бъдещето на имота, категоричен е той. Причината е, че летището в Добрич е поставено от Министерството на отбраната в групата "с отпаднала необходимост" - тоест никога повече няма да се използва за военни цели.



Ако получим доверието на добричлии, ще използваме абсолютно всички механизми, за да се реализира идеята летището да се обособи като разпределителен карго център, заяви кандидатът за кмет на АТАКА Атанас Атанасов. Стоки и товари ще се отправят не само към България, но и към Румъния.

До 4-5 години след старта на публично-частното партньорство карго летището и всички съпътстващи дейности около него ще осигурят на Добрич нови 500 работни места. Около 500 работни места е абсолютно реална бройка, категоричен е Атанас Атанасов.

Отделно от тях, в раздел "Икономика" на програмата на ПП АТАКА е заложен ангажиментът всяка година в града ни да се разкриват по 100 нови работни места, чрез действията на общината и кмета.

Не звучи сериозно военото летище да се използва за гонки - с тези думи Атанас Атанасов коментира предложението на военния министър Николай Ненчев към премиера Бойко Борисов. Още повече, че по това няма да се реши проблема и нелегалните гонки по булевардите ще продължат, добави кандидатът за кмет на Добрич. Атанасов е категоричен, че летището в Добрич трябва да се използва по начин, който ще осигури работа на добричлии.