На 28 октомври ще се проведе информационна кампания „Да запазим костите си здрави”

Асоциация „Жени без остеопороза” и Община Добрич организират информационна кампания под надслов „Да запазим костите си здрави”.

 На 28 октомври ще се проведе информационна кампания „Да запазим костите си здрави”

Събитието е предвидено за 28 октомври 2015 г. с начален час 10:00 ч. и финал 14:00 ч. Мястото на срещата е Бизнес зала Община град Добрич. 



В програмата е заложено  -  презентации за профилактика на остеопорозата при жени и мъже, тестове, определяне на индекса на телесна маса, съдържанието на калций в диетата, оценка на двигателната активност и др. Вход свободен за всички. 

С предварително записване  на телефон 0884 71 44 39 и заплащане от 10 лв., ще се извършват скринингови измервания на костна плътност и телесен състав.  

Световният ден за борба с остеопорозата е 20 октомври. По традиция в страната се провежда информационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори и ранна профилактика на заболяването.  През  2015 г. е фокусиран върху правилното хранене през различните етапи на живота, което допринася за укрепване и поддържане на костите, за да могат да ни служат до дълбока старост.