Йордан Йорданов: Трябва да се гласува, за да има шанс за промяна

Въпреки всичките ни жалби и сигнали в общината, никой не се интересува от реалната ситуация, в която живеем - с тези думи се обърнаха към кандидата за кмет Йордан Йорданов живеещите на ул. „Разлог” в Добрич.

Йордан Йорданов: Трябва да се гласува, за да има шанс за промяна



Йорданов и кандидати за общински съветници посетиха т.нар. улица по покана на собственици на имоти, след като години на ред никой не обръща внимание на проблемите им. Адресът се намира до жп линията, успоредно на бул. Добричка епопея и макар живеещите там да плащат данък за градски имот, улицата никога не е имала асфалт, а понастоящем няма дори и чакъл. Бурени са обрасли подобието на тротоар, а змии и лисици са съседи по неволя. По улицата живеят предимно възрастни хора, които не смеят да поканят внуците си на гости, защото жп линията се намира в непосредствена близост, а от някогашната ограда стърчат няколко колчета. През зимата ситуацията е още по-драматична, защото снегопочистването е екстра.


Улицата се обслужва от един контейнер, който се извозва на две седмици. Хората там са загубили надежда, че общината ще се погрижи за улицата, след като са им отговорили, че насрещния „тротоар” е тяхна прилежаща площ и сами трябва да се грижат за него. Живеещите на улицата са обезверени и споделиха, че рядко гласуват, но този път ще го направят защото виждат в лицето на Йорданов съпричастност и желание за работа, които липсват сега.


Трябва да се гласува, за да има шанс за промяна, каза Йордан Йорданов. Ситуацията, в която живеете не може да се определи като нормална за европейски град, който претендира, че успешно усвоява европейски средства и управление, което заявява „Видими резултати за Добрич”. Видимо Вие не живеете на улица, а на полето, коментира Йорданов.