Атанасов: Ще привлека нови инвеститори в Добрич!

Атанас Атанасов, кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници от ПП АТАКА, проведе среща с руската общност и русофилите в град Добрич.

Атанасов: Ще привлека нови инвеститори в Добрич!

Той имаше възможността да запознае присъстващите със своята план-програма "Бъдеще за Добрич“, а хората използваха възможността да зададат въпросите си към него и кандидатите за общински съветници – Десислава Димитрова, Явор Георгиев, Галина Кессар и Драгомил Атанасов. Мероприятието бе подкрепено и от Калина Балабанова, народен представител от парламентарната група на АТАКА.



Атанасов започна срещата с най-важните точки за него – създаване на устойчива среда за малкият и среден бизнес, привличане на нови инвестиции и по-добри условия за живот на хората. Като най-важни моменти от програмата се откроиха – намаляното на таксата за битови отпадъци чрез монтирането на GPS системи за проследяване и контрол на почистващите машини, публичност при обсъждането на бюджета, диалог с гражданите и бизнеса чрез създаването на работни групи по отрасли.


Въпросите на дошлите да чуят кандидат кмета бяха много. Те използваха момента, за да изкажат възмущението си от досегашното управление на града, както и да посочат най-слабите му места – липсата на детски площадки в междублоковите пространства, липсата на улично осветление, мръсотията по улиците, липсата на работа и реализация за младите.

Сред зададените въпроси бяха: Кое ще е първото нещо, което ще направите като кмет на Добрич? Отговорът: Ще преразгледам план-сметката за чистотата и ще работя по нейното намаляване. В момента се харчат по 7 млн. лв. за почистване, а аз мисля, че мога да ги сваля на 4 милиона лева.  От какво се формира общинският бюджет? Отговор: В момента от данъци и такси, но може да се прибавят и публично-частните партньорства. Какво ще направите, за да възродите промишлеността в Добрич? Отговор: Ще търсим инвеститори, които да развиват бизнеса си в изоставените предприятия. Имаме материалната база и работна ръка. 

На финала на разговора, руската общност и русофилите, благодариха на Атанас Атанасов за вниманието, защото до сега никой друг не е потърсил тяхното мнение.