Добруджа срещу сърби в евротурнирите

Раднички (Крагуевац) победи на два пъти с по 6 гола разлика Кастриоти.

Добруджа срещу сърби в евротурнирите

Днес стана ясен първият съперник на хандбален клуб Добруджа при 11-ото поредно участие на отбора в евротурнирите. Добричлии ще срещнат сръбския Раднички в Чалъндж къп. Заради високия си клубен коефицент Добруджа прескочи първия кръг на турнира и започва участието си директно от втория етап на надпреварата.



Вчера и днес се изиграха двата мача между сръбския Раднички (Крагуевац) и косовския Кастриоти от първия кръг. Заради отношенията между двете страни, от съображения за сигурност спорът между сърби и косовари бе изнесен на неутрален терен - в Черна гора. Дори и там срещите се играха без публика.

В петък сърбите победиха с 33:27, а днес с 32:26. С общ резултат 65:53 Раднички заслужи класирането си за следващия кръг, в който ще се изправи срещу Добруджа.

По програма жълто-зелените хандбалисти ще гостуват в Сърбия на 21 или 22 ноември, а седмица след това трябва да е реваншът в Добрич, но тепърва двата отбора ще влязат в контакт и ще уточнят датите и домакинствата. Победителят ще се класира за 1/8-финалите в Чалъндж къп, които са напролет.

Припомняме, че ХК Добруджа е единственият български отбор от всички колективни спортове и при двата пола, който участва без прекъсване през последните 11 години в евротурнирите. Отборът от Добрич неизменно представя България в Европа от 2005 година. Именно в Чалъндж къп Добруджа записа най-успешната си кампания - през сезон 2008/2009 година пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия) и жълто-зелените достигнаха до 1/8-финал.