Йордан Йорданов: РБ е реалната алтернатива на сегашното управление на Добрич

Йордан Йорданов, кандидат за кмет на Добрич от РБ: За 12 години в Добрич се затвориха 4 училища и заминаха 19 хиляди души – това е оценката на хората за управлението

Йордан Йорданов: РБ е реалната алтернатива на сегашното управление на Добрич

За 12 години в Добрич се затвориха 4 училища и заминаха 19 хиляди души. В детските градини децата за последната година намаляха над 5 пъти. Това е оценката, която гражданите слагат на настоящия модел на управление.



Това каза днес в интервю за „Беновска пита“ кандидатът за кмет на Добрич от Реформаторския блок Йордан Йорданов.

В Добрич няма работни места, затвориха се емблематични за града заводи, избягаха сериозни инвеститори, с които от града си отидоха поне 2 хиляди работни места, каза Йорданов.

По думите му решението за града е да се подобри инвестиционният климат и да се отвори ИТ-център. Ще предоставим общински терени за ИТ-инвеститори - вече сме провели разговори, в града има добри математици и много хора се занимават с ИТ-услуги, което е добра база за такива инвестиции, обясни Йорданов и каза, че за младите хора е важно да има работни места, които да им дават перспектива за развитие.

Според него лошата инфраструктура е станала знак на Добрич. Не познавам друг такъв град – в подлезите има растителност по два метра и поникнали дървета, каза Йорданов и обясни, че построява цялата си кампания на ведио-клипове, в които показва състоянието на подлезите, уличните настилки, непроходимите за детски колички тротоари, липсващото улично осветление. Клиповете имат по 20 хиляди гледания всеки – това са проблеми, които пряко касаят хората и затова има интерес.

Работа на кмета е да оправи инфраструктурата в града. Около 48 млн. лева е бюджетът на Добрич, от местни приходи се събират 15-20 млн. лева – това са достатъчно пари, за да се оправят улиците, осветлението, тротоарите, подлезите на Добрич, категоричен бе Йордан Йорданов.

Той добави, че към момента кметският екип не публикува договорите на общината, въпреки че има такова задължение. Тези договори се плащат от хората в Добрич в крайна сметка, допълни още Йорданов, като пое ангажимент да спре тази практика.

Според думите му, водният цикъл на Добрич не е започнал, а за него се говори от 2004 година. В Добрич хората плащат много скъпа вода, но администрацията не можа за толкова години да изгради воден цикъл, подчерта Йорданов и добави, че РБ е реалната алтернатива на сегашното управление на общината и ще реши този и другите важни за гражданите въпроси.

На второ място сме по битова престъпност. Трябва да има Общинска полиция, която да е на терен в кварталите и да пази хората и тяхното имущество. Крайно време е да се въведе и видеонаблюдение като гаранция за повече сигурност, категоричен бе Йордан Йорданов.

Според него Реформаторският блок има екип от подготвени професионалисти, които да поемат отговорността за Добрич. РБ е реалната алтернатива на този модел, който доведе общината до това положение. Ние можем да направим управлението ефективно за гражданите и да дадем истинските десни решения. Призовавам хората да излязат и да гласуват за модерното, за промяната и новото управление на Добрич с № 1 в бюлетината, призова още кандидатът на Реформаторите Йордан Йорданов.