Изложба-живопис на проф. Теофан Сокеров в Двореца

На 17 август от 18.00 часа в Галерия "Тихото гнездо" в Двореца в Балчик ще се състои официалното откриване на изложбата на проф. Теофан Сокеров.

Изложба-живопис на проф. Теофан Сокеров в Двореца

Изложбата ще може да бъде посетена до 7 септември.




Теофан Сокеров е роден на 3 май 1943 г. в гр. Ловеч. Възпитаник е на Национална художествена академия - София, специалност Живопис при проф. Петър Михайлов. В периода 1971-1982 г. е председател на Съюза на художниците в Ловеч.  От 1994 г. се установява  в София, където е професор и преподавател по живопис в НХА.

От 70-те години е реализира десетки самостоятелни и групови изложби. Автор е на многобройни кавалетни и монументални произведения, между които художественото оформление и стенописите в Патриаршеската църква, Царевец; Априловска гимназия (Габрово); Дом - паметник (връх Бузлуджа); Националния музей „Земята и хората“ (София); Националния дворец на културата (София); Мозаечни пана в Музей „Васил Левски“, Съдебната палата, дом „Преслав“ и Изчислителен център (Ловеч).

Картините му са притежание на музеи, галерии и частни колекции в България, Франция, Германия, Швейцария, Австрия, САЩ и други страни.