Окръжен съд глоби свидетел, станал причина за отлагане на дело за грабеж

Окръжен съд – Добрич, наложи глоба от 100 лв. на редовно призован свидетел, чието неявяване стана причина за отлагане на наказателно дело за грабеж срещу 28-годишните близнаци Ивелин и Радослав Ат. Манолови от Добрич. В призовката му за следващото съдебно заседание ще бъде посочено, че при ново неявяване без уважителна причина, ще бъде доведен принудително.

Окръжен съд глоби свидетел, станал причина за отлагане на дело за грабеж
Държавното обвинение и адвокатът на подсъдимите държат на разпита на свидетеля, помогнал на пострадалата от престъплението, за което се води делото.

Ивелин е подсъдим по обвинение за това, че на 19.06.2008 г. при условията на опасен рецидив, в съучастие с Радослав, като извършител, се опитал да отнеме дамска чанта и вещите в нея, всичко на обща стойност 211 лв., от добричлийка с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил сила и като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

На Радослав е повдигнато обвинение, за това, че на 19.06.2008 г. при условията на опасен рецидив, в съучастие с Ивелин, като помагач, умишлено е улеснил опита за отнемане на същите чужди движими вещи на обща стойност 211 лв. от добричлийка, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Днес съдът разпита повторно пострадалата и свидетел, който й се притекъл на помощ. По искане на защитника на подсъдимите те трябваше да опишат придвижването си преди и след инцидента по кадастрална карта.

Съдът разпита и майката на Ивелин и Радослав.

Съдът задължи Окръжна прокуратура – Добрич, ако разполага с информация за задържането на подсъдимите в Република Румъния след инцидента, да я предостави за следващото съдебно заседание. То е насрочено за 20.05.2011 г.