Добрич домакинства на силен международен турнир по тенис за 12-годишни

България ще бъде представена от най-добрите си ракети в започващия в началото на май силен международен турнир по тенис за състезатели до 12 години "Изида къп", съобщават от пресцентъра на надпреварата в Добрич.

Добрич домакинства на силен международен турнир по тенис за 12-годишни

На кортовете в прекрасния тенис комплекс в нашия град битка ще водят и звездите на Германия, Румъния, Русия, Беларус, Турция, Гърция и др. страни. Основните схеми ще бъдат от 32 състезатели. 24 ще влязат по право, 4 ще получат "уайлд кард", а останалите 4 тенисисти ще минат през квалификациите. По програма квалификациите ще бъдат на 1 и 2 май, а срещите от основната схема ще стартират на 3 май.


Домакините от Изида ще бъде представени от седем ракети. При момчетата дебют в турнир от подобен ранг ще направят Денислав Калчев, Калин Костадинов, Тихомир Тодоров и Томислав Пеев, а при момичетата ще участват Габриела Петкова, Вероника Георгиева и Вилияна Вичева.

 

Местният клуб за първи път ще домакинства на международен турнир в тази възрастова група. През отминалите години Изида проведе няколко успешни турнира при мъжете и жените с награден фонд 10 000 долара и получи отлични оценки от международната централа.

 

В края на лятото и началото на есента клубът в Добрич ще организира турнир за мъже с награден фонд 10 000 долара и за жени с награден фонд от 25 000 долара.