Училището остава от 15 септември

Следващата учебна година ще започне както и досега на 15 септември. Това обяви просветният министър Сергей Игнатов след като преди седмица беше смъмрен от премиера за идеята учениците да тръгват на училище на 1 септември.

Училището остава от 15 септември
Следващата учебна година ще започне както и досега на 15 септември. Това обяви образователният министър Сергей Игнатов. Решението му идва седмица след като беше смъмрен от премиера Бойко Борисов заради идеите децата да започват училище на 1 или 7 септември. По време на заседание на правителството министър-председателят се възмути, че научавал от медиите за тези предложения и изказа резерви за преместването на датата за първия звънец.

Днес Игнатов обяви, че в момента се сондират мнения за това по какъв начин да се реформира учебната система и едва след това ще се вземе крайното решение. Министърът на образованието изрази надежда, че до средата на лятото ще има яснота по въпроса.

Идеята учебната година да започва по-рано тръгна първо от родителите. Те настояха и за по-чести, но по-кратки ваканции. Предложението срещна подкрепата и на синдиката на българските учители.