Времето в неделя

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина намаляваща до незначителна.

Времето в неделя

Предимно слънчево ще е преди обяд, но около и след обяд ще се развива купеста облачност. Само на отделни места, главно в южните райони са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, по Черноморието с 2-3° по-ниски, съобщи за Агенция „Фокус” .



По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по южното крайбрежие и там на отделни места са възможни слаби превалявания. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Температура на морската вода 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива. Слаби превалявания от дъжд ще има главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен предимно източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 11°.

През първите дни от следващата седмица облачността ще е разкъсана, с повече слънце сутрин, а по-значителна ще е след обяд. Само на отделни места са възможни краткотрайни превалявания. Максималните температури в понеделник ще останат между 24° и 29°, след това слабо ще се повишат. Към средата на седмицата атмосферата ще стане по-неустойчива. На повече места ще има условия за превалявания и гръмотевици.