Гюлетласкач от Добрич ще участва на световното

Денят донесе двойна доза радост на Михаил Михалев. Състезателят на СКЛА "Добруджа" - Добрич спечели първо място на Купа Европул в Бургас и научи от федерацията, че ще участва на световното по лека атлетика.

Гюлетласкач от Добрич ще участва на световното

Турнирът по лека атлетика "Купа Европул" за юноши и девойки старша възраст се проведе днес в Бургас. Единствената дисциплина от хвърлянията бе тласкането на гюле и в нея участва добричлията Михаил Михалев.



Той се класира първи с рекорд на турнира и с лично постижение на 6-килограмово гюле - 16.57 метра. Общо 9 бяха участнците в дисциплината.

Това е първа титла за Михаил Михалев при юношите старша възраст. Той е републикански шампион на тласкане на гюле в зала и на открито за 2015 година при младшата възраст и вече с успех участва на състезания и при по-големите от него хвърлячи.

В същото време Михаил Михалев официално бе уведомен от Българската федерация по лека атлетика, че ще участва на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст, което ще се проведе на 15-19 юли в Кали, Колумбия.

Това е огромно признание за качествата на талантливия добрички спортист, защото страната ни ще има само двама представители на шампионата на планетата в царицата на спортовете - по един при юношите и девойките.

Михаил Михалев заслужи този голям успех, като на два пъти покри международния норматив за класиране на световното първенство, който е 18.00 метра. Той тласна 5-килограмовия уред при юношите младша възраст на 18.26 метра на републиканския шампионат в зала в Добрич и на 18.14 метра на държавното първенство на открито в София.

Преди световното в Колумбия състезателят на СКЛА "Добруджа" ще има две важни състезания. Той е амбициран да стане шампион и на републиканското първенство за юноши старша възраст на 24 и 25 юни в София. На 4-5 юли Михаил Михалев ще участва на Балканското първенство по лека атлетика за старша възраст в Питещи, Румъния.