Спипаха доктор, докато връща ресто от подкуп

Лекар от Варна бе закопчан в момент, когато връщал на пациентка ресто от получен рушвет.

Спипаха доктор, докато връща ресто от подкуп
Доктор във Варна бе спипан в момент, когато връщал ресто от получен подкуп. Медикът е задържан в кабинета си в МБАЛ „Св. Анна".

Преди няколко дни в полицията се оплакал 56-годишен мъж от варненското село Лопушна, който разказал, че през януари т. г. д-р Т. М. от "Вътрешно отделение" в МБАЛ "Св. Анна", е поискал и получил от съпругата му 300 лв. Срещу парите той се нагърбил да й съдейства за уреждане на инвалидна пенсия.

Около 15,30 ч. вчера медикът е задържан в кабинета си от служители на звеното за борба с организираната престъпност, като акцията се провела под ръководството на окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров и на следовател.

В момента на ареста лекарят връщал на жената 100 от взетите 300 лв., тъй като не е успял да изпълни услугата.

Докторът обаче бил обещал, че след празниците отново ще опита да изпрати жената на ТЕЛК, за да получи процент инвалидност. В същото време тя няма заболяване, даващо й право на пенсия за инвалидност. Освидетелстването й пред комисията би могло да стане, ако се подменят резултатите от различните необходими за случая медицински изследвания.

По случая се води следствено дело по описа на ОСлС - Варна. От полицията не уточняват, дали няма да бъде заведено и дело срещу жената, която с действията си е подтикнала медикът към нарушаване на закона.