Енерго-Про подготви съоръженията в Балчик за предстоящия летен сезон

Специалисти на Енерго-Про Мрежи от Балчик извършиха профилактика на електрическите съоръжения в курортния град, за да ги подготвят за работа през предстоящия летен сезон.

Енерго-Про подготви съоръженията в Балчик за предстоящия летен сезон

В началото на годината, на цялата територия, обслужвана от Енерго-Про, са извършени инспекции на всички трафопостове, а сега се извършва тяхното техническо обслужване. По време на профилактиката съоръженията се почистват, извършва се основен оглед и се планират дейности и ремонти за тяхното поддържане в добро експлоатационно състояние.



Електрическите съоръжения се оглеждат със специална инфрачервена камера за откриване на електрически връзки с увеличени контактни съпротивления. По този начин често се откриват невидими на пръв поглед предаварийни ситуации и се предотвратяват повреди по скъпо струващи съоръжения.

Самото техническо обслужване се състои в подмяна на износени и повредени консумативи, доливане или смяна на трансформаторно масло, проверка на техническото състояние на кабели, проводници, изводи, контактни връзки и др.