Листата на БСП в Добрич ще бъде максимално отворена за граждани

Най-подходящи да се включат в нея за хората до 35 години, висшисти, завърнали се да работят в Добрич, обясни областният председател на партията Росен Карадимов.

Листата на БСП в Добрич ще бъде максимално отворена за граждани

На заседание на Областния съвет на БСП е отчетена текущата подготовка по номинирането на кандидати за кметове и съветници за предстоящите тази есен местни избори. В тази кампания коалиционната политика ще се формира на много ясно заявена подкрепа за принципи, ще търсим подкрепа и ще правим съюзи само с партии и структури, които са склонни да подкрепят левите политика в местната власт, заяви областният председател на БСП Росен Карадимов. Той е категоричен, че номинациите на общинските конференции няма да бъдат пренараждани след това от националното ръководство.



В общините Добричка, Тервел и Генерал Тошево ще издигнем партийни канидатури, като в Тервел това ще е настоящият кмет, съобщи Росен Карадимов. В Балчик и Каварна БСП ще се ориентира към по-широка коалиция. В Крушари, заради спецификата на изборите там, сме склонни на известни иделогически компромиси, заяви Росен Карадимов, като поясни, че идеологическият противник на БСП по принцип е ГЕРБ.

В Община град Добрич ключовата ни задача е да отворим максимално листата за гражданско участие, съобщи председателят на БСП за област Добрич. Номинациите за листата не са ограничени в рамките на партията, а са отворени за граждани, обясни той. Предвижда се и провеждането на предварителен граждански вот, който да подреди гражданската квота в листата с кандидати за общински съветници на БСП за изборите в Добрич.