162 актуални работни места предлага Бюрото по труда

Търсят се най-вече шивачи, обущари, медици. Отново най-малко са предложенията за хора със средно образование.

162 актуални работни места предлага Бюрото по труда

162 актуални позиции предлага към днешна дата Бюрото по труда в Добрич. От тях, 19 са за висшисти, като по-голямата част – 11 са за лекари, в т.ч. един в Балчик, двама ветеринари, двама фелдшери, един специалист по външен ландшафт, двама библиотекари и един мениджър на случай.



Последната позиция, която се нарича още кейс мениджър е за желаещи да се включат в Националната програма „Активиране на неактивни лица”. Назначените по програмата ще подпомагат дейността на трудовите посредници и ще работят приоритетно с трудните клиенти и с клиентите със специфични потребности. Лекари се търсят още в Тервел и в Каварна.

За лица, притежаващи трета квалификационна степен работните места са едва 7 – двама ел. техници, един техник озеленител, двама механика, един оперативен счетоводител и един технолог мебелно производство.

Най-много свободни позиции има за хората с работнически професии – 89, основно в производството на обувки и на облекла – 36 места. Търсят се още  - заварчици, мебелисти, продавачи, охранители, опаковчици и др. 

Освен това, в община Балчик се търсят лица за 33 позиции – сервитьори, бармани, офис сътрудник, машинен оператор шиене на облекло, крояч, гладач, майстор хлебар и др. За КК Албена се търсят ел.техник и 5 шофьори.

За почасова работа местата са 8.

В София има 50 свободни работни места – специалисти „контрол по разплащанията” и  „обслужване на клиенти” с перфектен турски език.