Заетост + обучение на работното място за младежи

Стартира изпълнението на дейностите по схема „Младежка заетост” – проект „Нова възможност за младежка заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Одобрени са заявките на работодателите, желаещи да наемат безработни млади хора по Проекта.

Заетост + обучение на работното място за младежи

Безработните младежи до 29 години ще имат възможност да придобият професионален опит и практически умения по специалността чрез стажуване или обучение на работното място. Осигурената субсидирана заетостта е по трудово правоотношение на пълно работно време на работни места, разкрити от работодатели от частния сектор. Заетостта е за срок от 6 месеца за стажуване и до 6 месеца за обучение, с наставник определен от работодателя.



За да участват в проекта безработните лица трябва да отговорят на следните условия: да са регистрирани в Дирекции „Бюро по труда”; да са на възраст до 29 години включително; да не участват в никакви форми на заетост, образование или обучение.

Кандидатстването става чрез подаване на Заявление за участие в Проекта (по образец), с което потвърждават готовността си за обучение по време на работа или стажуване на работно място, обявено от работодател.

Повече информация относно възможностите за включване в схема „Младежка заетост” може да се получи в бюрата по труда по местоживеене, а регистрираните в бюрото по труда безработни младежи могат да се обърнат към трудовия си посредник.