Нова инициатива в библиотеката - за най-малките читатели

По повод 65 години от създаването на Регионална библиотека "Дора Габе" - Добрич, стартира нова дейност, предназначена за най-малки читатели - "Моята сряда в библиотеката".

Нова инициатива в библиотеката - за най-малките читатели



Всяка сряда, по график, библиотекарите от сектор "Работа с деца" ще посрещат малчуганите от детските градини и ученици до 4 клас, с които провеждат занимания, свързани с четене и преразказване на произведения за деца.

На 11 март първите гости на новата инициатива бяха децата от втора група на ЦДГ №9 "Пчеличка" с ръководител г-жа Оксана Иванова, които отбелязват 50-годишнината от създаването на детската градина. В Стаята на приказките библиотечен специалист разказа каква е разликата между библиотеката и книжарницата, как и при какви условия може да се заемат книги за дома и представи приказния фонд на сектора. Красиво илюстрираните приказки от български и чуждестранни автори, панорамните и „искрящите” книжки, изданията по филмите на Disney предизвикаха интереса на децата. С особено внимание бяха разгледани „светещите” и „пеещите” книжки. Библиотекарите четоха на децата любими детски приказки.

Следващата сряда, 18 март, библиотеката ще посетят първа и трета група на ЦДГ №9 "Пчеличка".

Инициативата цели възпитаване на отношение и любов към книгите от ранна детска възраст, създаване на навици за четене, развиване умения у децата да слушат и да се концентрират, стимулиране на комуникативността и емоционалното им развитие.