Димчо Ненов: Добрият старт трябва да ни даде самочувствие, а не да ни заблуждава

Победата над Ботев (Враца) трябва да ни даде самочувствие да вървим напред, а не да ни заблуждава, че сме постигнали нещо много велико, смята старши треньорът на Добруджа, който дебютира начело на жълто-зелените с успех като гост.

Димчо Ненов: Добрият старт трябва да ни даде самочувствие, а не да ни заблуждава

След двуседмична пауза предстои вторият официален мач на добричлии за годината. В събота, 14 март, от 15.30 часа Добруджа гостува на Септември. Мачът ще се играе в Благоевград, пореди ремонт на стадиона в Симитли.




Не мога да отговоря еднозначно на въпроса дали е добре, че почивахме още във втория пролетен кръг, сподели старши треньорът на Добруджа Димчо Ненов. Избегнахме лошото време, което създаде много неудобства на другите отбори, но изоставаме с игровия ритъм, обясни той.

Лек плюс за нас е, че мачът ще бъде в Благоевград, а не в Симитли, но със сигурност ни очаква тежко гостуване - Септември събра добри футболисти и е един от силните отбори в групата, заяви Димчо Ненов. Предстои сериозна битка, в която трябва да покажем колективен дух, а футболистите трябва да реализират труда, вложен в тренировките - нещо, което го позволява добрият терен на стадиона в Благоевград, допълни старши треньорът на Добруджа.

Той няма да може да разчита единствено на трайно контузените Кристиян Петков и Георги Пейчев.

Димчо Ненов сподели, че не вижда позитиви за Добруджа от изваждането на Раковски и Спартак (Варна) от групата. Бих се радвал, ако другите отбори са силни, а ние сме по-добри от тях - това е моята идеология, заяви той. Конкуренцията ражда успехите, смята треньорът на Добруджа. В отбора ни има много млади футболисти, за които е важно да играят мачове, за да се развиват, затова не смятам, че е добре за нас в групата да има два отбора по-малко през пролетта, обясни Димчо Ненов.