Стойка Петрова - първа на Странджата

За втора поредна година добричлийката завоюва златен медал на най-стария боксов турнир в Европа. На финала тя победи китайката Рен Канкан – световна шампионка и олимпийска вицешампионка.

Стойка Петрова - първа на Странджата

Станимира Петрова спечели купа "Странджа" при жените, след като стана първа в категория до 54 кг. на турнира по бокс, който се провежда в столичната зала "Универсиада". Титлата в категория до 51 кг. извоюва Стойка Петрова, а Светлана Каменова остана със сребро при 60-килограмовите.




Европейската шампионка Стойка Петрова победи втората от олимпиадата в Лондон Рен Канкан от Китай. Добричлийката изнесе много добър мач, в който превъзхождаше именитата си съперничка във всичко и заслужи единодушното решение на съдиите в своя полза – 3:0 (39:37, 40:36, 39:37).

"Мачът беше добър, но не идеален. Като цяло за там, за където сме тръгнали, се изисква да бъда много повече от това, което показвам в момента – не спести критиките към себе си Стойка, цитирана от сайта на боксовата федерация. – От друга страна играх срещу много голямо име в женския бокс – световна шампионка и олимпийска вицешампионка. Опитвах се да се абстрахирам от това и мисля, че ми се получи. Преди това не бях я срещала – в Лондон аз загубих от шампионката Никол Адамс, а те се срещнаха на финала. Така че мачът ми отново не бе идеален, но съм доволна. Все пак сме в началото на подготовката, а преди това имах по-дълга почивка след световното. Целта ми за тази година е европейската олимпиада в Баку, а после световното догодина и естествено олимпийските игри в Рио".

Добричлийката Светлана Каменова остана със сребърен медал в категория до 60 кг. от Странджата, след като загуби с технически нокаут в първия рунд от Мира Потконен. Финландката затвърди добрия старт на годината, след като през януари бе определена за най-добра на силния международен турнир "Голдън гърлс" в Швеция. 35-годишната Потконен стана и първа подгласничка на Станимира Петрова, а втора е Агнес Алексюсон от Швеция, която спечели титлата при 64-килограмовите.