Край на евакуацията в Одринци и Долина

Приключи евакуацията в селата Одринци и Долина и жителите им могат да се върнат по домовете си, въпреки, че бедственото положение остава до утре, във връзка с довършителни дейности по оттичане на водата.

Край на евакуацията в Одринци и Долина

Това съобщи областният управител д-р Маргарита Новоселска, след заседанието на кризисния щаб този следобед. В двете села остават полицейските постове и утре, до нормализиране на обстановката.



Преди това, д-р Новоселска и директорът на Пожарната Дарин Димитров направиха самолетен обход на района около яз. Одринци. Следи се за движението на водата в посока яз. Златия, за да се реагира адекватно при образуване на наноси и запушване на коритото – има и техника, която да прокопава затлачени участъци.

В среща с изп. директор на Албена АД Красимир Станев, преди обяд, е взето решение да се кандидатства за проектиране, прочистване и коригиране на коритото на река Батовска, която припомняме, че е част от защитена зона Балтата и за всяко действие там е необходимо съгласието на Министерството на околната среда и водите.