С най-малко пари оставаме през март и август; КАТ призова шофьорите да тръгнат по-рано след празниците

Иде нова вълна полярен студ; САЩ се отказаха от България; Слаб трус усетен в София

С най-малко пари оставаме през март и август; КАТ призова шофьорите да тръгнат по-рано след празниците

Монитор

С най-малко пари оставаме през март и август

През март и август портфейлът на българите изтънява най-много, сочат разчетите на финансовия експерт Банчо Банчев. През март разходите ни достигат до своя пик заради данъците, които трябва да платим, но думата си казва и високата сметка за тока от февруари. Другата критична точка е август, когато повечето българи потеглят към морето. През септември ситуацията се успокоява, защото има изобилие от евтини зеленчуци, докато през  ноември сметките за ток и отопление отново тръгват нагоре. Сред най-трудните месеци са също така януари и февруари, когато разходите по дома също остават на високо ниво, уточни Банчев. 40% от разходите на всяко домакинство отиват за храна. Експертът съветва пазаруването да става по списък, за да не се подвеждаме по промоциите.

Труд

САЩ се отказаха от България

САЩ се отказаха да разполагат въоръжение и техника у нас, а през 2015 г. няма планирано нито едно съвместно учение между българската и американската армия. Това се вижда от утвърдения план за ученията за догодина. Предишни години са провеждани поне по 10-15 учения със САЩ. През 2015 г. са предвидени такива с Румъния, Гърция, Сърбия и с Катар.

Труд

КАТ призова шофьорите да тръгнат по-рано след празниците

Между 300 и 400 000 автомобили предстои да се върнат в столицата до края на празниците. Изчислението е на столичния КАТ, съобщи bTV. Оттам призовават водачите да тръгнат на път по-рано и да не чакат късните часове, за да няма струпване на входните точки на София.

„Добре е на 3 и 4 януари хората да преценят личното си време и да тръгнат на път по-раничко, за да няма струпване на входните магистрали", каза началникът сектор в отдел „Пътна полиция" - СДВР Любомир Костадинов.

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев призова хората да не забравят, че е зима и времето много бързо се променя, а пътната обстановка в следпразничните дни се очаква да бъде изключително натоварена.

Сега

Иде нова вълна полярен студ

Кратко затопляне, последвано от интензивно застудяване, ни очаква през следващите 6-7 дни. В понеделник над страната ще започне да нахлува арктичен въздух. До края на първото десетдневие на януари не се очаква повишаване на температурите.
 
Монитор

Слаб трус усетен в София

Слабо земетресение с магнитуд 2,7 по Рихтер е усетено на територията наСофия, съобщиха от Департамент „Сеизмология" в Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Епицентърът му е бил в югозападната част на столицата и е с дълбочина 12 км. Усетено е само от по-чувствителните хора. Земетресението е регистрирано в 17,20 часа.