Националният музикално–фолклорен съюз благодари на Кмета на Добрич

В поздравителен адрес до Кмета Детелина Николова председателят на Националния музикално – фолклорен съюз Дочка Къшева благодари за участието на Детска танцова студия „Добрич” с ръководител Александър Александров във фолклорния конкурс с международно участие „Орфеево изворче”, проведен в Стара Загора. Детската студия „Добрич” е завоювала първа награда – Диплом и Златна лира на Орфей в раздел „танцов фолклор” в надпревара с 30 танцови състава.

Националният музикално–фолклорен съюз благодари на Кмета на Добрич

„Безспорни таланти, с вътрешно усещане на буйните ритми, които носят българските народни танци, с невероятното присъствие на сцената, те омаяха публиката, която ги аплодира дълго. Толкова красота, темперамент и настроение на сцената и в сърцата на публиката”, се казва още в поздравителния адрес. 

 

В заключение директорът на конкурса Дочка Къшева се обръща към Кмета Детелина Николова с думите: ”Отглеждайте с любов, стимулирайте, мотивирайте и помагайте на тези деца, защото така ние запазваме достойнството си на истински българи чрез фолклора, който се изпълнява от нашия най – ценен капитал- децата”. 

 

Конкурсът „Орфеево изворче” се проведе за 11 – ти път в Стара Загора с участие на над 2000 деца от всички фолклорни региони на страната и международни ансамбли от Черна Гора и Сърбия.