Времето в понеделник

През следващото денонощие времето ще е облачно. В Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщава Агенция "Фокус".

Времето в понеделник

Ще духа до умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в югозападните райони до 5-7°; максималните: в Северна България – от минус 2° до 0°, в Южна - между 0° и 5°, в югозападните райони до 8-10°.



Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, по северното крайбрежие от дъжд и сняг, по южното - от дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток. Вълнението ще е 2-3 бала. Максимални температури от 1° по северното, до 4-5° по южното крайбрежие.

Във вторник времето ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи. В Северна България ще превалява предимно сняг, в Южна – дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и температурите в югоизточната половина от страната слабо ще се повишат, при което снегът в Добруджа и Лудогорието ще премине в дъжд. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в югозападните райони до 5-6°, а максималните – между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 8-10°. В сряда и четвъртък времето ще остане облачно, на много места с валежи, в отделни райони интензивни. В Северна България ще превалява дъжд и сняг, в Южна – дъжд, съобщава Агенция "Фокус".