Стоичков: Бербатов няма да напусне Юнайтед

Камата изрази увереност, че Бербатов ще остане футболист на Манчестър Юнайтед и през следващия сезон.

Стоичков: Бербатов няма да напусне Юнайтед
Легендата на българския футбол Христо Стоичков удари едно рамо на най-добрия голмайстор в историята на националния отбор Димитър Бербатов.

Камата изрази увереност, че Бербатов ще остане футболист на Манчестър Юнайтед и през следващия сезон. 30-годишният благоевградчанин все по-често се застоява на резервната скамейка, въпреки че е водещ реализатор на тима с 20 попадения и все още не е постигнал разбирателство с ръководството на клуба за новия си договор.

"Бербатов няма да напусне отбора. Той ще остане. В Юнайтед се чувства щастлив, защото е в един от най-добрите отбори в света. Парите не са най-важното за него. За него е важно да бъде най-добрия играч в отбора," каза Стоичков пред sportinglife.com.

"В Барселона ние имахме Куман, Лаудруп и Ромарио, и много пъти не играех. Но когато бях на терена, исках да покажа на всички, че трябва да съм в състава за следващия двубой. Сега с Бербатов е същото. В Манчестър Юнайтед той има всичко, от което се нуждае, за да стане звезда. Той е доволен, играе добре, и Юнайтед побеждава. Но само треньорът решава кой да е титуляр", сподели Камата.

Стоичков добави, че се надява Барселона и Манчестър Юнайтед да се срещнат на финала в шампионската лига и каталунците отново да спечелят с 2:0.